weetjes

Achterkant van een quilt

Vorige Artikel 12 van 17 Volgende

Even nog wat wetenswaardigheden bij het maken van een achterkant voor een quilt. Ik kom die “fouten” vaak tegen bij ingeleverde quilts voor de machine.

PDF

Wanneer je achterkant uit b.v. 2 delen stof gaat bestaan omdat 1 deel te smal of te klein is, zet je deze met een smalle zigzagsteek aan elkaar.

Gebruik hiervoor de gewone zigzagsteek, maar zet de steekbreedte zo klein mogelijk. Je kunt je voorstellen dat wanneer je een gewone rechte steek gebruikt er geen enkele rek meer in de lengte van de naad zal zitten. Dat is niet handig bij het spannen.

Zet je 2 zelfkanten tegen elkaar aan, gebruik dan een heel ruime naadtoeslag en scheur na het naaien de zelfkanten eraf, de naad zal nu heel makkelijke voegen.

Laat zoveel mogelijk de draadrichting van de aan elkaar te zetten stukken naar dezelfde kant lopen.

Haal voor het opspannen van de quilt alle zelfkanten van de stof af.

Ga geen naden afwerken met een zigzagsteek of onder een lockmachine, dit is alleen maar extra dikte en de natuurlijke rek is uit de stof.

 

Wanneer je een top hebt met veel schuin van draad aan de buitenranden is het handig om die buitenrand even met een gewone steek door te stikken. Doe dat op ¼” van de buitenkant. Het houdt je top beter in model bij het opspannen. Kijk uit voor “stropen” want je naaimachine heeft veel liever 2 lagen stof om te naaien.

 

 

© 2014 - 2019 twinkeltjevanufos | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel